ЗСУ відбили більше 70 атак окупантів і знищили два їхніх командних пункти – Генштаб

Збройні сили України протягом доби відбили більше 70 ворожих атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці вранці 14 листопада.

Загалом на фронті минулої доби, за даними Генштабу, відбулося 80 бойових зіткнень.

Зокрема, на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили сім атак.

Водночас на Лиманському напрямку війська РФ безуспішно штурмував позиції ЗСУ в районі Надії, Новоєгорівки Луганської області та Торського Донецької області, де українські захисники відбили 6 атак.

Безуспішними були спроби окупантів штурмувати на Бахмутському напрямку біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де наші військові відбито 15 атак. 

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії біля Новокалинового, Новомихайлівки, Авдіївки, Северного та східніше Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили 42 атаки. 

Натомість підрозділи ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки окупантів, уразили два командних пункти, шість артилерійських засобів, засіб ППО та іншу важливу ціль російських загарбників.

Як повідомлялося, в росії помер підполковник, бригада якого захоплювала "Азовсталь" у Маріуполі.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті