ЗСУ відбили 8 атак на Покровському напрямку, ще 9 зіткнень тривають - Генштаб

Загалом від початку доби на фронті відбулося 54 боєзіткнення. Про це , повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні станом на 16.00 7 серпня..

"Поточна доба характеризується збільшенням активності ворожої авіації біля прикордонних районів Сумської області - на цей час ворог уже скинув близько 30 керованих авіабомб. Бив, зокрема, по районах Біловодів, Кияниці, Журавки та низки інших сіл і селищ. Також від цинічних обстрілів з території російської федерації продовжують потерпати прикордонні населені пункти на півночі України. Серед них - Бачівськ, Толстодубове, Кучерівка, Нова Гута, Ромашкове і Покровка", - йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку росіяни здійснили дві атаки на оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Тихого та в районі Вовчанська. Станом на 16:00 триває бій.

На Куп'янському напрямку ворог провів два безуспішні штурми, неподалік від Петропавлівки та в бік Новоосинового.

На Лиманському напрямку російська окупаційна армія атакувала 11 разів. Станом на 16:00 чотири боєзіткнення тривають у районі Невського й в Серебрянському лісі. Ситуація під контролем.

На Сіверському напрямку протягом дня ворог чотири рази намагався просунутися в районах Верхньокам'янського та Переїзного. Українські воїни три штурми відбили, ще одне боєзіткнення триває.

На Краматорському напрямку окупанти, за підтримки армійської авіації, здійснили одну невдалу штурмову дію поблизу Часового Яру. Ще один бій триває.

На Торецькому напрямку противник сім разів атакував у районах Торецька, Північного та Нью-Йорка. Два боєзіткнення тривають. Ворог шість разів бомбив Торецьк і двічі бив НАРами по Нью-Йорку та Курдюмівці.

На Покровському напрямку від початку доби окупанти здійснили штурмові дії в районах населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Гродівка, Желанне, Новожеланне та Яснобродівка. Сили оборони стримують тиск і відбили вісім атак, ще дев'ять боєзіткнень досі тривають. Втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку противник чотири рази атакував біля Парасковіївки та Костянтинівки. Бив некерованими авіаракетами. Бої тривають.

На Времівському напрямку загарбники двічі намагалися прорвати українську оборону - безуспішно атакували з боку Володимирівки.

На Оріхівському напрямку активних наступальних дій окупанти не проводили. По районах Лобкового, П'ятихаток і Новоандріївки завдавали ударів НАРами - окупанти випустили понад півсотні ракет.

На Придніпровському напрямку відбито одну атаку ворога.

Нагадаємо, Путін назвав поширення "СВО" на територію Росії "провокацією Києва". 

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті