ЗСУ тестують БПЛА зі штучним інтелектом, які надала Велика Британія

Деякі українські підрозділи тестують на фронті пілотні проєкти дронів зі штучним інтелектом, які, ймовірно, надала Велика Британія. Про це заявив заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський , повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що Сухаревський підтвердив інформацію щодо передачі дронів від Британії та додав, що деякі підрозділи вже тестують такі безпілотники зі штучним інтелектом.

"Такі намагання є, системи є. Я хочу сказати, що це дуже складний процес в плані реалізації і втілення в життя - застосування цих дронів саме на фронті, при бойовому застосуванні", - сказав він.

Крім цього він додав, що під час роботи виникли нюанси - потрібно навчитися відрізняти реальне зображення від того, що створив ШІ. 

"Наприклад, як ми відрізняємо картинку ШІ від реальної? За кількістю "пальців". Ось як раз ця кількість "пальців" на картинці - це і є тим моментом, який нам потрібно буде втілювати в життя саме на полі бою", - зазначив Сухаревський.

Як повідомлялося, Велика Британія замовить тисячі FPV-дронів для України, в тому числі від британських виробників

Нагадаємо, Канада передасть Україні понад 800 безпілотників. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті