ЗСУ просунулися на заході Запорізької області та продовжують наступати – ISW

Протягом доби 2 вересня Збройні Сили України продовжували вести наступальні операції на заході Запорізької області та просунулися вперед Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські війська продовжили наступальні операції на заході Запорізької області та просунулися там. У Генштабі повідомили, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Росіяни ж стверджували, що Сили оборони України зберігають обмежену присутність на східному (лівому) березі річки Дніпро в Херсонській області станом на 2 вересня. За їхніми словами, ЗСУ утримують позиції між Козачими Лагерями (23 км на північний схід від Херсона) та Підстепним.

Крім того, українські війська активно проводили наступальні операції під Бахмутом 2 вересня та продовжували рухатися вперед. Геолокаційні дані свідчать про те, що українські сили наблизилися до місцевості Кліщіївка.

Водночас росіяни розпочали наступальні дії вздовж лінії від Куп'янська до Сватового. У Генштабі ЗСУ повідомляють, що окупантам не вдалося досягти успіху в районі Новоєгорівки та Новоселівського. 

Згідно з геолокаційними знімками, опублікованими 2 вересня, українські війська досягли прогресу на північ від Павлівки, розташованої за 30 кілометрів на південний захід від міста Донецьк. Російський військкор стверджував, що тривають бої поблизу селища Шевченко і вказував на важливість цього російського логістичного центру в цьому районі.

За його словами, українські війська атакували Приютне, Урожайне та Старомайорське. Інший військовий блогер з РФ повідомив, що українські сили посилили обстріли російських позицій на лінії Старомайорське-Приютне.

Нагадаємо, Сили оборони України за 2 вересня ліквідували 600 окупантів та знищили 5 танків. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті