ЗСУ просунулися на заході Запорізької області та продовжують наступати – ISW

Протягом доби 2 вересня Збройні Сили України продовжували вести наступальні операції на заході Запорізької області та просунулися вперед Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські війська продовжили наступальні операції на заході Запорізької області та просунулися там. У Генштабі повідомили, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Росіяни ж стверджували, що Сили оборони України зберігають обмежену присутність на східному (лівому) березі річки Дніпро в Херсонській області станом на 2 вересня. За їхніми словами, ЗСУ утримують позиції між Козачими Лагерями (23 км на північний схід від Херсона) та Підстепним.

Крім того, українські війська активно проводили наступальні операції під Бахмутом 2 вересня та продовжували рухатися вперед. Геолокаційні дані свідчать про те, що українські сили наблизилися до місцевості Кліщіївка.

Водночас росіяни розпочали наступальні дії вздовж лінії від Куп'янська до Сватового. У Генштабі ЗСУ повідомляють, що окупантам не вдалося досягти успіху в районі Новоєгорівки та Новоселівського. 

Згідно з геолокаційними знімками, опублікованими 2 вересня, українські війська досягли прогресу на північ від Павлівки, розташованої за 30 кілометрів на південний захід від міста Донецьк. Російський військкор стверджував, що тривають бої поблизу селища Шевченко і вказував на важливість цього російського логістичного центру в цьому районі.

За його словами, українські війська атакували Приютне, Урожайне та Старомайорське. Інший військовий блогер з РФ повідомив, що українські сили посилили обстріли російських позицій на лінії Старомайорське-Приютне.

Нагадаємо, Сили оборони України за 2 вересня ліквідували 600 окупантів та знищили 5 танків. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті