Знадобилося щонайменше 10 місяців спроб: українські військові вперше збили двокілограмовим дроном 12-тонний російський вертоліт

Українські воїни вперше збили російський вертоліт Мі-8 за допомогою двокілограмового дрона 31 липня, цьому передувало мінімум 10 місяців спроб. Про це пише Forbes 1 серпня.

"Ймовірно, знадобилося щонайменше 10 місяців спроб, перш ніж оператор українського безпілотника нарешті вразив російський вертоліт. Місяці промахів зрозумілі. Гелікоптер може летіти зі швидкістю понад 240 км на годину на висотах, що перевищують тисячі метрів - це надто швидко та надто високо, щоб двокілограмовий дрон міг зробити чистий постріл без величезної кваліфікації чи удачі з боку оператора", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що мова йде про збиття двокілограмовим українським дроном 12-тонного російського вертольоту Мі-8 31 липня.

Зазначається, що українські війська щомісяця розгортають понад 100 тисяч FPV-дронів по всій лінії фронту - безпілотники атакують бронетехніку окупантів та піхоту.

Forbes стверджує, що українські оператори БПЛА ще у вересні вперше спробували підбити російські гелікоптери в польоті. 

"Загроза безпілотників стала настільки серйозною, що російські повітряні сили почали виділяти одні вертольоти для супроводу інших. ...Враховуючи, скільки безпілотників FPV українці розгортають щомісяця, загроза російським вертольотам може посилитися дуже сильно", - пише також Forbes.

Раніше повідомлялось, що російські «воєнкори» визнали збиття військового вертольота Мі-8 під Донецьком.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті