"Життя палестинців важать менше, ніж життя ізраїльтян" - король Йорданії Абдалла

Король Йорданії Абдалла закликав до неупередженого підходу до ізраїльсько-палестинського конфлікту й засудив "глобальне мовчання" щодо дій Ізраїлю, в результаті яких загинули тисячі людей в Газі і більше мільйона залишилися без даху над головою. Про це він заявив на саміті в Єгипті, повідомляє Reuters 21 жовтня.

"Послання, яке чує арабський світ, полягає в тому, що життя палестинців важать менше, ніж життя ізраїльтян", - сказав король Йорданії.

Зазначається, що саміт мав на меті обговорити, як запобігти поширенню війни в регіоні.

"Арабські держави побоюються, що наступ може призвести до того, що мешканці Гази назавжди покинуть свої домівки і навіть переїдуть до сусідніх держав - як це сталося під час війни 1948 року, яка послідувала за створенням Ізраїлю", - пише Reuters.

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі заявив, що його країна виступає проти переміщення палестинців у переважно пустельний Синайський регіон Єгипту, додавши, що єдиним рішенням є створення незалежної палестинської держави.

Президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що палестинці не збираються покидати своїх земель.

Раніше повідомлялось, що на саміті в Єгипті домовленостей щодо Ізраїлю і ХАМАСу не досягли, проте засудили ізраїльські бомбардування Гази.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті