Зеленський заявив, що в Україні має працювати така сама система ППО, як і в Ізраїлі

Україна може впровадити рішення протиповітряної оборони, аналогічні тим, що діють в Ізраїлі. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з генеральним секретарем НАТО Маром Рютте у вечірньому відеозверненні 3 жовтня.

"Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки в небі України, і зокрема поруч із кордонами НАТО - наших сусідів, - дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист. Те, що працює в небі Близького Сходу і допомагає обороні Ізраїлю, може працювати і в небі нашої частини Європи - в Україні, так само допомагаючи рятувати життя. Є спеціальні технічні рішення, є цілком дієва тактика. Сьогодні ми говорили, зокрема, і про це з Марком Рютте, ми будемо й далі переконувати всіх партнерів у тому, що потрібно впровадити - що потрібно для результативного захисту неба", - сказав Зеленський.

Він наголосив на важливості протиповітряної оборони для України напередодні зими, а також на прогресі у спільному збиванні російських ракет і дронів.

Президент зазначив, що Рютте здійснив перший свій візит на посаді саме в Україну,

"і головне тепер реально наповнити подібний пріоритет рішеннями. Фронт має бути посилений. І далекобійність, нарешті, має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни. Усі в Альянсі розуміють, які є потреби", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, в Україну прибув переданий Румунією ЗРК Patriot. 

 

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті