Зеленський запросив американських губернаторів відвідати Україну

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на сесії Національної асоціації губернаторів США в штаті Юта запросив її представників відвідати Україну для особистої оцінки наслідків російського терору. .Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Багато хто з вас, напевно, чув або бачив у ЗМІ інформацію про нещодавній ракетний удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит". Пряме влучання в одну з будівель лікарні не могло бути просто збігом. Діти, які намагаються побороти такі страшні хвороби, як рак і хвороби серця, опинилися на вулиці серед руїн, а дехто - у пастці під уламками", - заявив президент.

За словами Зеленського, "лікарня зазнала значних збитків, і зараз ми працюємо над тим, щоб швидко відновити її роботу і забезпечити можливість лікування дітей в інших лікарнях, тому що рак не чекає, поки Росія перестане бомбити наші міста. Дітям потрібне лікування зараз, а їхнім батькам необхідно відчувати хоча б базову безпеку, мати змогу жити і працювати".

Він також заявив, що від початку повномасштабного вторгнення РФ знищила майже 160 тис. цивільних об'єктів, серед яких 130 тис. житлових будинків, 3 тис. шкіл та університетів, 700 медустанов і 170 церков. "Усе це ставить перед нами величезний спектр завдань, і багато з них будуть вирішуватися в громадах, близько до місця подій", - сказав глава держави.

"І саме тому ми так глибоко цінуємо, коли наші друзі з усього світу приїжджають в Україну, щоб побачити все на власні очі, розповісти правду про те, чому вони стали свідками, щоб допомогти відновити все необхідне для нормального життя й особисто розповісти кожному, хто не бачив такої війни, що добро завжди має перемагати", - наголосив Зеленський.

"Щоб це сталося, щоб забезпечити справжню перемогу добра - вирішальне значення має ваш голос, кожного губернатора, кожного громадського лідера. Я запрошую всіх вас відвідати Україну і побачити наш народ, нашу боротьбу. Тому що я пишаюся нашим народом і тим, чого українці домагаються", - заявив він, додавши, що "разом ми зможемо домогтися набагато більшого для всіх нас - для наших країн і народів, і я запрошую вас вибудовувати зв'язки між людьми, які триватимуть вічно".

Президент України також подякував американському штату Юту та іншим штатам за вже зроблений внесок у відновлення України. "Ви допомогли тисячам наших людей. І така допомога може стати допомогою мільйонам людей і всьому світу... Тому що ми всі поділяємо одні й ті самі цінності та не хочемо, щоб війна будь-де руйнувала життя", - сказав він.

Нагадаємо, 9 липня Володимир і Олена Зеленські прибули на саміт НАТО до Вашингтона. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті