Зеленський: Українська промислова база значно спроможніша від фінансової, в контексті цього йдеться про створення українсько-французьких виробництв в Україні

Українська промислова база зараз є значно спроможнішою, ніж фінансова, тому деякі партнери можуть застосувати на оборонних підприємствах в Україні свої технології - зокрема, Франція. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 12 жовтня, яке він оприлюднив у Телеграм. 

"Наша промислова база здатна виробляти значно більше дронів, більше снарядів, бойової техніки, ніж дають змогу це робити фінансові спроможності нашої держави. Але водночас є багато партнерів, які з обʼєктивних причин не можуть допомогти постачанням зброї: не мають своєї, але здатні допомогти нам з фінансуванням. Також у деяких партнерів є спеціальні технології, які можуть бути застосовані в Україні зараз - в обороні, в наших активних діях. Є лідерство країн, яке обʼєднує інших у світі заради такої нашої спільної виробничої роботи", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна вже значно збільшила виробництво, зокрема, дронів завдяки інвестиціям партнерів.

"Зараз у Франції ми говорили про нову модель взаємодії – про створення спільних українсько-французьких виробництв у нашій державі. На рівні міністерств оборони це опрацьовується", - повідомив також Президент України.

Він зазначив, що вже працює данська модель, коли уряди держав-партнерів залучають інвестиції у виробництво зброї.

"А нову, французьку модель ми розглядаємо як можливість залучати інвестиції у створення саме нових виробництв. Дуже розраховуємо на цей результат для України, і це персональне завдання для міністра оборони, для Мінстратегпрому – забезпечити виконання всіх наших домовленостей", - сказав Зеленський.

Раніше Зеленський повідомив про підсумки візитів до європейських лідерів: "Щоб примусити росію до миру, діяти треба зараз, цими місяцями".

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті