Зеленський про підсумки візитів до європейських лідерів: "Щоб примусити росію до миру, діяти треба зараз, цими місяцями"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що успішно представив План перемоги лідерам чотирьох європейських країн під час своїх візитів 10 та 11 жовтня. Про це він сказав у своєму вечірньому відеозвернення 11 жовтня. 

"І в Німеччині, і вчора за один день одразу в трьох країнах - Британія, Франція, Італія - я представив лідерам Європи наш План перемоги. Прем’єр-міністру Стармеру, Президенту Макрону, главі уряду Італії Мелоні, і сьогодні - у розмові з Олафом. Усі деталі нашої стратегії наближення миру - геополітичні, військові, економічні", - зазначив Зеленський. 

За його словами, у Лондоні він пояснив, яка саме далекобійність зараз потрібна Україні і "...яке наше бачення, щоб зміцнити фронт". 

"Дуже хороша розмова була з Емманюелем, і Франція багато в чому вже допомогла нам об’єднати інших партнерів, зараз розраховуємо на саме таке лідерство. Італія - дуже принципова позиція Джорджі, чітке розуміння наших мотивів і потреб Європи. Я дякую Олафу за сьогоднішню нашу розмову, всі деталі в Німеччини є - і щодо воєнних аспектів, і щодо геополітичних та економічних. Ми повинні діяти разом - кожен, хто має необхідну силу, необхідний вплив, - щоб гарантувати надійний мир, щоб примусити Росію до миру. Але діяти треба зараз, цими місяцями. Посилити наших хлопців на фронті. Посилити наші спільні позиції. Тепер на рівні команд будемо працювати з партнерами у Європі, щоб максимально наповнити кожен запланований крок, і цей наш План має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась", - сказав Президент України.

Раніше Шольц заявив, що Німеччина надала Україні новий військовий пакет на суму €600 млн, та анонсував наступну допомогу від кількох країн.

Статті

Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Всі статті