Зеленський у Німеччині пояснив, чому українці "роблять все - абсолютно все - щоб не допустити стіни між частинами нашої країни"

Президент України Володимир Зеленський у Німеччині пояснив, чому українці "роблять все, щоб не допустити стіни між частинами України". Про це він сказав у зверненні до Бундестагу та всього німецького народу 11 червня.

"Розділена Європа ніколи не була мирною. А розділена Німеччина ніколи не була щасливою. Ви знаєте це зі свого досвіду. І тому ви можете зрозуміти нас, українців. Можете зрозуміти, чому ми так боремось проти спроб Росії розділити Україну, чому ми робимо все - абсолютно все, щоб не допустити стіни між частинами нашої країни. Жодна країна не має бути приречена на те, щоб колючий дріт на десятиліття розірвав її тіло. Українці заслуговують на спокій після війни. І кожен, хто захищав свій рідний дім, кожен, хто втратив рідних, кожен, чиї побратими й посестри назавжди залишились на полях боїв, - усі вони заслуговують на достойне завершення війни, таке, яке не залишає сумнівів, а хто ж переміг. А той, хто приніс війну, повинен, навпаки, забути про спокій. Назавжди. Винний у війні має понести відповідальність. Справедливо відповісти за кожен злочин цієї війни. Тільки зі справедливої відповідальності виростає історичний шанс вилікуватись від агресії", - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Зеленський обговорив із президентом ФРН потреби України на тлі російських атак на енергетику та ситуації на фронті.

Статті

Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Всі статті