Зеленський щодо обмінів полоненими: Відбулось перезавантаження нашої переговорної групи та всієї інфраструктури обмінів

Перезавантаження української переговорної групи щодо обмінів військовополоненими та всієї інфраструктури відбулось протягом минулого тижня. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 17 серпня.

"Дуже важливо, що цього тижня відбулось перезавантаження нашої переговорної групи та всієї інфраструктури обмінів. Долучилися на рівних із ГУР СБУ, МВС, Збройні Сили, Служба зовнішньої розвідки. Буде посилено також присутність інфраструктури Омбудсмена в областях України, щоб усюди відбувалась прозора та якісна робота з рідними полонених, із громадськими активістами, які готові допомагати. І це наш безперечний пріоритет - один із десяти пунктів Формули миру. І ми обовʼязково зробимо все, щоб Україна отримала справедливий мир. Всі наші люди, всі наші громади", - сказав Зеленський.

Він також подякував кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд за рахунок нових російських військових полонених. 

Крім того, Зеленський повідомив, що заслухав кілька доповідей Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського протягом дня - зокрема, щодо продовження руху ЗСУ в Курській області та щодо напрямків фронту.

Що стосується потреби українських військових у зброї, Зеленський заявив: "Ми робимо все, щоб дати нашим воїнам необхідну зброю, необхідне посилення. І саме в цьому контексті нам, безперечно, важливо, щоб партнери прибрали барʼєри, які заважають нам послаблювати російські позиції саме так, як цього потребує хід війни. Далекобійність для наших сил - це відповідь на всі найбільш важливі, на всі найбільш стратегічні питання цієї війни. ...Будемо посилювати нашу дипломатичну роботу. Потрібно те, що дійсно змінює курс війни. І ми потребуємо того, щоб усі партнери, які дійсно можуть допомогти, – щоб вони допомогли. Це і Сполучені Штати, і Британія, і Франція, і інші партнери". 

Раніше повідомлялось, що Сирський доповів Зеленському про зміцнення позицій ЗСУ на Курщині та розширення стабілізованої території.

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті