Зеленський присвоїв почесні найменування чотирьом бригадам ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесні найменування 77 окремій аеромобільній бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України, 103 окремій бригаді територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних сил України, 148 окремій артилерійській бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України та 82 окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Про це повідомляється на сайті президента України.

Згідно з опублікованим на сайті глави Української держави указом №528/2024 від 23 серпня, "з метою відновлення історичних традицій національного війська, враховуючи зразкове виконання покладених завдань особовим складом 103 окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних сил України", Зеленський постановив присвоїти бригаді почесне найменування "імені митрополита Андрея Шептицького" і надалі іменувати її - 103 окрема бригада територіальної оборони імені митрополита Андрея Шептицького Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Ще одним указом від 23 серпня №529/2024 Зеленський, "зважаючи на зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України", ухвалив присвоїти 148 окремій артилерійській бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України почесне найменування "Житомирська" і надалі іменувати її - 148 окрема артилерійська Житомирська бригада Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Своїм указом №530/2024 від 23 серпня "з метою відновлення історичних традицій національної армії, з огляду на зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України", президент постановив присвоїти 82 окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України почесне найменування "Буковинська" і надалі іменувати її - 82 окрема десантно-штурмова Буковинська бригада Десантно-штурмових військ Збройних сил.

Крім того, президент указом №527/2024 "з метою відновлення історичних традицій національної армії, з огляду на зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України", постановив присвоїти 77 окремій аеромобільній бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України почесне найменування "Придніпровська" та надалі іменувати її - 77 окрема аеромобільна Придніпровська бригада Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Ці укази набувають чинності з дня їх опублікування.

Як повідомлялося, Зеленський надав звання генерала головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті