Зеленський про можливість виборів: "Якщо війна затягуватиметься, треба буде знайти рішення. Я поки не знаю, яке"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо війна затягуватиметься, то потрібно буде шукати інструменти для проведення президентських виборів. Про це він сказав в інтерв'ю "ВВС", опублікованому 20 липня.

"Ми робитимемо все, щоб війна не затягувалася. Але якщо вона затягнеться, треба буде знайти рішення (для проведення президентських виборів. - "ОстроВ"). Я поки не знаю, яке. Це складно, тому що це зміни до Конституції України. Конституцію не можна міняти в період війни. Проводити вибори в період війни не можна", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що "...залюбки провів би вибори, якби це було можливо".

У той же час, за словами Зеленського, "...ніхто не погодиться на війну, яка триватиме ще 10 років чи довгі роки". 

"Це дуже складно. Складно для світу, складно для всіх. І я думаю, що це неможливо. Це перше. Друга історія в тому, що тоді буде багато жертв. Їх і так багато, а буде ще в рази. Це неможливо допустити. ...В окопах потрібно, щоб були спостерігачі. Жодні спостерігачі в окопи не приїдуть. Далі - у нас люди на окупованих територіях. Значить, вони не голосуватимуть. А як вони голосуватимуть? Хто проконтролює цей процес? І у нас ще понад 7 мільйонів людей за кордоном. Як їм забезпечити голосування? Тобто питання у тому, що люди, які борються на фронті за демократію, не матимуть демократичних виборів президента", - сказав Президент України.

На запитання, чи може відбутися передача ним президентських повноважень, Зеленський відповів позитивно, але зазначив, що це станеться після війни.

Раніше Бербок у Києві пояснила, чому Німеччина вважає Зеленського легітимним президентом України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті