Бербок у Києві пояснила, чому Німеччина вважає Зеленського легітимним президентом України

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час свого візиту до Києва 21 травня заявила, що Німеччина вважає Зеленського легітимним президентом України навіть після закінчення п'ятирічного терміну його повноважень. Про це пише "BILD російською".

"Ми продовжуватимемо разом із ним успішно справлятися з майбутніми завданнями, разом працюватимемо над захистом України, разом працюватимемо над усіма процесами реформ", - сказала міністерка закордонних справ ФРН журналістам у Києві.

За її словами, саме росія веде "віроломну гру" і ставить під сумнів легітимність Володимира Зеленського, тому що Україна не може проводити вибори в умовах війни. 

Як зазначила Бербок, люди в Україні хотіли б мати можливість голосувати у вільній, неокупованій країні. 

"Єдиний, хто завадив цьому, - російський президент з його жорстокою агресивною війною", - сказала міністерка.

Також повідомляється, що Зеленський вручив міністерці закордонних справ Німеччини орден Ярослава Мудрого третього ступеня за її підтримку України.

"Анналена Бербок була нагороджена орденом Ярослава Мудрого третього ступеня, цю нагороду президент України присудив їй наприкінці минулого року своїм указом. Тоді орден третього ступеня був також присуджений депутатам бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн і Антону Хофрайтеру. Вищого ступеня ордена Ярослава Мудрого було удостоєно наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана аль-Сауда, прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса і главу уряду Албанії Еді Раму", - пише видання.

Раніше повідомлялося, що до Києва з неанонсованим візитом прибула глава МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті