Зеленський про можливість виборів: "Якщо війна затягуватиметься, треба буде знайти рішення. Я поки не знаю, яке"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо війна затягуватиметься, то потрібно буде шукати інструменти для проведення президентських виборів. Про це він сказав в інтерв'ю "ВВС", опублікованому 20 липня.

"Ми робитимемо все, щоб війна не затягувалася. Але якщо вона затягнеться, треба буде знайти рішення (для проведення президентських виборів. - "ОстроВ"). Я поки не знаю, яке. Це складно, тому що це зміни до Конституції України. Конституцію не можна міняти в період війни. Проводити вибори в період війни не можна", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що "...залюбки провів би вибори, якби це було можливо".

У той же час, за словами Зеленського, "...ніхто не погодиться на війну, яка триватиме ще 10 років чи довгі роки". 

"Це дуже складно. Складно для світу, складно для всіх. І я думаю, що це неможливо. Це перше. Друга історія в тому, що тоді буде багато жертв. Їх і так багато, а буде ще в рази. Це неможливо допустити. ...В окопах потрібно, щоб були спостерігачі. Жодні спостерігачі в окопи не приїдуть. Далі - у нас люди на окупованих територіях. Значить, вони не голосуватимуть. А як вони голосуватимуть? Хто проконтролює цей процес? І у нас ще понад 7 мільйонів людей за кордоном. Як їм забезпечити голосування? Тобто питання у тому, що люди, які борються на фронті за демократію, не матимуть демократичних виборів президента", - сказав Президент України.

На запитання, чи може відбутися передача ним президентських повноважень, Зеленський відповів позитивно, але зазначив, що це станеться після війни.

Раніше Бербок у Києві пояснила, чому Німеччина вважає Зеленського легітимним президентом України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті