Зеленський попросив ЮНЕСКО виключити росію зі складу організації

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників 215-ї сесії виконавчої ради Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) із проханням виключити зі свого складу росію. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Скажіть, будь ласка, чому серед вас досі є представники росії? Що вони роблять у ЮНЕСКО?, - поцікавився український Президент. - Як взагалі можуть входити до ЮНЕСКО представники держави-терориста, яка пишається тим, які руйнування влаштовує в іншій країні?".

Зеленський висловив думку, що росія не має права головувати у Комітеті Світової спадщини ЮНЕСКО, оскільки, за його словами, це згубно позначається на репутації організації.

"Держава-терорист точно не має права головувати в одному з ключових органів з охорони культурної та природної спадщини - Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Таке російське головування знецінює сам інститут - його вагу, його репутацію", - заявив український Президент.

На підтвердження своїх слів Зеленський навів цифри статистики: з 24 лютого російські війська вже пошкодили (або навіть повністю зруйнували) понад 2600 освітніх об'єктів, що знаходяться на території України, а російська авіація та артилерія обстріляли понад 500 об'єктів культурної спадщини, закладів культури та релігійних споруд, в тому числі майже 200 храмів та церков.

"Не можна віддавати росії на знищення авторитет ЮНЕСКО, - упевнений Зеленський. - Держава-терорист має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО та самої організації".

Як повідомлялося, Україна закликала ЮНЕСКО відреагувати на погрози рашистів батькам школярів.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті