Зеленський побачив ризики скорочення підтримки України та небезпеку світової війни

Президент України Володимир Зеленський бачить ризики зниження рівня підтримки на тлі війни в Ізраїлі та зміни керівництва в низці країн Європи, але вважає це ризиками не тільки для України. Про це він заявив 11 жовтня на пресконференції в Брюсселі після переговорів із прем'єр-міністром Бельгії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тому що якщо не допомагати Україні, не закінчиться війна, в нас не буде міці, Росія повернеться для того, щоб знищити всю Україну й піти далі. А далі будуть уже країни Євросоюзу і НАТО", - сказав він.

"Я думаю, що те, що відбувається у світі, не випадково. Сьогодні вони зацікавлені в тому, щоб допомога Україні зменшувалася, і йдуть на різні речі, навіть на трагічні речі, навіть на інших континентах, в інших частинах світу для того, щоб була зменшена увага до України, допомога для України", - сказав Зеленський.

"Після цієї терористичної атаки Ізраїль мав повне право на захист і на антитерористичні дії. Я просто хочу вам сказати, що потрібно, щоб світ не допустив повномасштабної війни. Це може бути початком великої війни, великої трагедії", - сказав Зеленський.

За його словами, "світ перебуває в ситуації, коли на будь-якому континенті може розгорітися світова війна. І тому моя оцінка сьогоднішньої ситуації, що лідери можуть іще завдяки не зброї, а політиці зупинити ймовірну глобальну війну".

"Найдешевший варіант для всіх - зупинити Росію в нас, закінчити війну в нас, вивести їх із нашої території. Тоді, я впевнений, не буде великої війни як у Європі, так і в усьому світі", - наголосив Зеленський.

При цьому Зеленський додав, що у відповідь на його запитання про можливе скорочення допомоги "під час періоду викликів у Сполучених Штатах, коли наближаються вибори, партнери сказали "ні".

"Хто, власне, знає, як це відбуватиметься? Ніхто не знає, на мою думку. Ми розраховуємо на наші прямі, потужні відносини і зі Сполученими Штатами, і з президентом Байденом, ми розраховуємо на двопартійну підтримку, ми, безумовно, розраховуємо на наших друзів у Європейському Союзі", - сказав він.

Як повідомлялося, Зеленський оцінив рішення Бельгії передати Україні F-16. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті