Зеленський обговорив із Байденом оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою та підготовку до підписання угоди про безпеку

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 7 червня, у Парижі зустрівся із главою США Джо Байденом й обговорив з ним оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою та підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку. Про це Володимир Зеленський повідомив у Telegram.

"Обговорили оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою, підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку. Для ефективного захисту від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії. Також важливо посилити захист нашої Харківщини та пришвидшити постачання американської зброї. Дякую за те, що США з Україною. Це необхідно нашому народу для відчуття, що ми не самотні – ми з вами, з нашим стратегічним партнером. Цінуємо лідерську підтримку Сполученими Штатами Української формули миру", - заявив Зеленський.

Президент США запевнив у подальшій підтримці України, а також наголосив, що з часу ухвалення Конгресом Сполучених Штатів рішення вже оголошено про шість пакетів фінансування, включно з новим.

«Сьогодні я підписав додатковий пакет на 225 млн доларів, який, зокрема, допоможе вам відновити електромережу. Продовжую говорити, що Сполучені Штати Америки стоять поряд із вами. Ви є оплотом проти агресії. Ми зобов’язані бути поряд. Тому очікую детального обговорення, що робити далі», – сказав Байден.

Статті

Донецьк
08.07.2024
18:00

Від ідеї до міжнародного проекту: психологічна допомога у формі гри

Гра «Переродження» – це міні тренінг, який в легкій, ігровій формі поєднує різні підходи психодіагностики, психотерапії та коучингу. Основними інструментами виступають метафоричні карти авторської розробки.
Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Всі статті