Зеленський анонсував "безпрецедентну 100-річну угоду" із Великою Британією

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із новим прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та заявив, що Київ та Лондон готують «безпрецедентну 100-річну угоду». Про це Зеленський повідомив у Телеграм.

Як зазначається, Зеленський привітав Стармера з перемогою на виборах і подякував за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься «незмінно принциповою».

«Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці», — написав президент України.

Зокрема, він згадав про підготовку «безпрецедентної 100-річної угоди» між Україною та Великою Британією, щоправда, не надавши подробиць.

Нагадаємо, попередній міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва у травні цього року також розповідав про угоду на 100 років.

На сторінці посольства Великої Британії в Україні зазначали, що ця угода покликана «побудувати міцні зв’язки між двома країнами в усьому спектрі стосунків»: від торгівлі, безпеки та оборони, до науки та технологій, освіти, культури та багато іншого.

Як повідомлялося, Кемерон пообіцяв Україні майже 4 млрд доларів щорічно і дозволив бити британською зброєю по території РФ.

Фото зустрічі Володимира Зеленського із Кіром Стармером у Києві 16 лютого 2023 року.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті