Уряд Великої Британії: Кемерон у Києві розпочав переговори про "столітнє партнерство"

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, відвідавши 2 травня Київ, дав, серед іншого, старт переговорам про британсько-українську угоду про "столітнє партнерство". Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на прес-службу британського уряду.

"Міністр закордонних справ також дав старт переговорам з Україною про 100-річне партнерство - ця нова угода створить міцні зв'язки між нашими країнами по всьому спектру відносин у торгівлі, гарантуванні безпеки та обороні, науці й технологіях, освіті, культурі та багато іншого", - ідеться в прес-релізі уряду.

"Україна люто захищається від злочинного російського вторгнення, і війна, яка, як думав Путін, триватиме кілька днів, затягнулася на роки. Але ця війна - це виклик для всього нашого покоління, і Україна не повинна вести її самотужки", - цитує Кемерона прес-служба уряду.

У повідомленні нагадується, що Девід Кемерон зараз перебуває у Львові, а напередодні він зустрівся в Києві з президентом Володимиром Зеленським та іншими членами українського керівництва і, зокрема, оголосив про нові партії зброї та боєприпасів від Британії, зокрема високоточні авіабомби, зенітні ракети і спорядження для 100 мобільних зенітних груп.

Крім того, Кемерон пообіцяв Україні три млрд фунтів (3.74 млрд доларів) щорічно, а також заявив, що Україна має право бити отриманою від Британії зброєю по території РФ.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті