Зеленському довіряють 59% громадян — опитування КМІС

Президенту України Володимиру Зеленському довіряє 59% населення держави. Цей показник не змінився із травня цього року. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Разом з цим, кількість людей, яка не довіряє президенту, зросла на 1%: у травні свою недовіру Зеленському висловлювали 36% респондентів, а у вересні їхня кількість зросла до 37%. Водночас частка тих, хто не зміг відповісти на питання, зменшилася: показник 5% у травні впав до 3% у вересні.

У КМІС зазначають, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну рівень довіри до Зеленського в українському суспільстві сягав 90%, однак до кінця грудня 2023 року цей показник знизився до 77%, а в лютому 2024 року — до 64%.

У регіональному розрізі найбільше Зеленському довіряють у центральних областях — там таких 62%. Також тут найменша кількість тих, хто не довіряє чинному главі держави — 35%. Найменше президенту довіряють на сході — там таких 51%. Тут же до Зеленського і найвищий рівень недовіри — 45%.

Водночас на заході та півдні України показники майже однакові: 58% і 59% відповідно довіряють Зеленському, а 38% населення — ні.

Опитування проводили упродовж 20 вересня — 3 жовтня методом телефонних інтерв’ю (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів у всіх регіонах України, які підконтрольні її уряду. В опитування взяли участь 2004 респонденти віком від 18 років. Статистична похибка не перевищувала 2,9%.

Як повідомлялося, майже половина українців вважає телемарафон неактуальним. 

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті