Збитки проти довкілля Луганської області внаслідок війни перевищили 475 млрд грн – ОВА

Збитки проти довкілля Луганщини внаслідок війни складають більше 475 млрд грн. Про це повідомила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 10 квітня.

"З початку широкомасштабного російського вторгнення зафіксовано 45 випадків вчинення ворожими військами злочинів проти довкілля Луганської області за якими розраховано збитки на суму 475 млрд 112 млн 573 тис 537 гривень", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що на підставі даних, отриманих Державною екологічною інспекцією у Луганській області, з початку бойових дій росіяни частково знищили лісовий фонд Луганщини на площі понад 26 тисяч гектарів. Загальний розмір шкоди від цього складає понад 180 млрд грн.

Унаслідок пожеж зазнали пошкоджень території природно-заповідного фонду – національний природний парк "Кремінські ліси", гідрологічний заказник місцевого значення "Кремінські каптажі" та частина Луганського природного заповідника "Трьохізбенський степ".

"Через використання окупантами важкої зброї та заборонених Женевською конвенцією фосфорних боєприпасів, а також важких вогнеметних систем "Сонцепьок", зазнали ушкоджень об’єкти інфраструктури, промисловості та життєзабезпечення, через що відбулося засмічення земельних ділянок залишками боєприпасів, устаткування та споруд, а також, через пожежі даних об’єктів, стався викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря", – йдеться у повідомленні ОВА.

Зазначається, що також ураження зазнали будівлі та території об’єктів енергетики, торговельно-розважальних центрів, ринків, закладів освіти та об’єкти промисловості.

У адміністрації зазначають, що через постійні обстріли найбільше страждає земельний фонд регіону.

"Через знищення окупантами електричної підстанції ПС 500 кВ "Кремінська" з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська-Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська-Ювілейна, шкода завдана внаслідок засмічення складає понад півтора мільярда гривень, а через руйнування будівель та устаткування ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" така шкода вже досягає вже понад 253 мільярди гривень", – зазначили в ОВА.

Раніше повідомлялось, що окупанти на Старобільщині закопують танки просто в городах, готуючись до контрнаступу ЗСУ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті