Затримано голову філії "Донбасгаз ДНР", який отримав "посаду" під час окупації Лиману

Очільника філії "Донбасгаз ДНР", який обігрівав казарми росіян під час окупації Лимана, затримано на Донеччині. Про це 13 червня повідомляє пресс-служба СБУ.

Встановлено, що під час окупації міста колишній майстер газорозподільних мереж підтримав російських загарбників і пішов з ними на співпрацю. За це його призначили керівником створеної агресором місцевої філії "Донбасгаз ДНР".

Як зазначається, після "призначення", він одразу приступив до організації обігріву захоплених будівель, де були "розквартировані" окупаційні угруповання РФ. При цьому колаборант повністю залишив без теплопостачання оселі місцевих жителів.

Після звільнення Лиману зловмисник намагався втекти з міста до тимчасово окупованого Єнакієвого, однак був затриманий.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті