Засуджений в Україні митрополит Іонафан (Анатолій Єлецьких) прибув до Росії і отримав орден Сергія Радонезького

Засуджений до 5 років позбавлення волі за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікацію її учасників митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан (Анатолій Єлецьких) прибув до росії - як стверджують росЗМІ, його "звільнено за клопотанням патріарха Кирила". Відповідне відео розмістили ромЗМІ 25 червня.

"Засуджений на Україні і звільнений за клопотанням патріарха Кирила митрополит Іонафан прибув до Росії. Предстоятель РПЦ нагородив митрополита орденом Сергія Радонезького", - йдеться в одному з повідомлень.

Раніше, 22 червня про звільнення митрополита Іонафана писав BRIEF 22 червня.

Водночас 18 червня Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким Анатолію Єлецьких, митрополиту Тульчинському (УПЦ МП), призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Про це із зали судового засідання повідомляв кореспондент "Вінниця.info".

"Митрополит Московської церкви під арештом не дочекався допомоги Росії і присягнув Україні", - писав також про Іонафана "Главком" 18 червня.

Раніше повідомлялося, що масштабна агентурна мережа ФСБ у Києві "під прикриттям" УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні.

Статті

Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Всі статті