"Запорізький месник" збив ще один російський літак Су-25

19-річний строковик Нацгвардії збив із ПЗРК "Ігла" ворожий штурмовик Су-25, - повідомляє Національна гвардія України у Facebook.

"Це поки не Чорнобаївка, але рахунок зростатиме! Гвардієць знищив ще один ворожий штурмовик Су-25. Строковик Національної гвардії України, якому лише 19 років, зараз виконує бойові завдання, захищаючи українське небо на Запорізькому напрямку та нещадно б'є ворога у повітрі разом зі своєю вірною "подружкою" ПЗРК "Ігла", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що йдеться про нацгвардійця, якого в соцмережах прозвали "Запорізьким месником".

"Мене стали так називати після того, як я знищив три літаки. У принципі мені подобається, моїм товаришам теж. Але головне, що це має результати - менше ворожих літаків руйнуватимуть наші міста, а їхні пілоти знатимуть, що їхній виліт може бути останнім", – розповів боєць.

За інформацією Нацгвардії, нещодавно під час чергових авіанальотів ворога на позиції ЗСУ нацгвардієць підбив ще два літаки супротивника. Крім того, 16 липня близько десятої години вечора йому вдалося збити крилату ракету, а вже зранку наступного дня він поповнив свою скарбничку збитих літаків ще однією "сушкою".

"Зараз на рахунку гвардійця вже 6 ворожих літаків "СУ-25" та одна крилата ракета окупантів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в районі населених пунктів Оріхів та Степне Запорізької області спецназівці та військові ЗСУ збили два ворожі Су-25, які намагалися атакувати українські позиції.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті