Усього 500 медичних працівників середньої ланки за рік підготували в «ДНР». Скільки з них погодиться працювати за мінімальну зарплату - невідомо 

Усього 499 молодих медичних працівників пройшли первинну акредитацію та отримали допуск до лікарської практики на окупованій території Донецької області. Про це написала заступниця «голови уряду республіки» Лариса Толстикіна у себе в Телеграм.

За її словами, акредитація проходила в п'яти акредитаційних центрах Донецька, Макіївки, Горлівки і Тореза. «За її результатами 499 осіб готові приступити до роботи в медичних установах... за такими спеціальностями, як сестринська справа, лікувальна справа, акушерська справа, лабораторна діагностика, медико-профілактична справа і стоматологія», - повідомила вона. 

Як повідомлялося раніше, на окупованому Донбасі спостерігається хронічний дефіцит медичних працівників. Особливо питання гостро стоїть у сільській місцевості. Російська влада намагається залучити середній медичний персонал у села «ДНР/ЛНР» за допомогою програми «Земський фельдшер», за якою тим, хто погодився переїхати в глибоку провінцію, обіцяють виплатити мільйон рублів підйомних. При цьому, за даними «республіканського центру зайнятості ДНР», середній і молодший персонал може розраховувати на зарплату на рівні мінімального розміру оплати праці - 19 242 рубля.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті