Задокументовано злочинну діяльність очільників окупаційних "відділів МВС" Кадіївки та Ровеньків - СБУ

СБУ задокументувала колабораційну дявльність очільників так званих "відділів МВС" Кадіївки та Ровеньків Луганської області, окупованих з 2014 року. Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у facebook м. Сєвєродонецьк у 2 серпня.

"За матеріалами СБУ до 15 років тюрми загрожує очільникам окупаційних відділів «мвд рф» у Кадіївці та Ровеньках", - сказано в повідомленні.

Зокрема, задокументовано, що восени 2023 року так званий "отдел МВД РФ "Стахановский" очолив мешканець Кадіївки (на фото), який після подій 2014 року підтримав рашистів і служив в органах окупаційного "МВД". Зрадник керував "Стахановским ГУВД МВД ЛНР", а після створення на захопленій території підрозділів російської поліції його було призначено на начальницьку посаду. Слідчі дії у цій справі тривають. 

"А от досудове розслідування щодо іншого колаборанта, який вислужив у ворога посаду "начальника МВД РФ "Ровеньковский", вже завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду. Ворожого поплічника оголошено у розшук", - пише СБУ.

Зазначається, що очільники незаконних силових структур відповідатимуть перед законом за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 15 років ув’язнення та конфіскацію майна. 

Раніше також повідомлялось, що колишню помічницю судді із Старобільска, яка "перекваліфікувалась" у "прокурорки ЛНР", засуджено до 15 років за колабораціонізм.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті