Колишню помічницю судді із Старобільска, яка "перекваліфікувалась" у "прокурорки ЛНР", засуджено до 15 років за колабораціонізм

До 15 років за ґратами заочно засуджено за колабораціонізм колишню працівницю суду зі Старобільська Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 30 серпня. 

"За матеріалами слідства Служби безпеки України судовий вирок отримала мешканка Старобільського району Луганської області, яка пішла на співпрацю з агресором і приєдналась до лав окупаційної "прокуратури". Задокументовано, що у квітні 2022 року зловмисниця зайняла посаду в створеному окупантами незаконному правоохоронному органі – "прокуратурі Старобільського району генеральної прокуратури ЛНР", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що до війни вона працювала помічницею судді в районному суді. 

У лютому 2022 року у правпорушниці була можливість виїхати на підконтрольну уряду територію і продовжити роботу у судовій системі. Однак вона обрала "кар’єру" псевдопрокурора.

Суд визнав зловмисницю винною в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засудив до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Її оголошено у розшук. Строк відбування покарання рахуватиметься з дня затримання колаборантки.

Раніше повідомлялось, що колекцію грамот від Луганської ОВА, яку Старобільський колаборант від краєзнавства Лук'яненко зібрав "при Україні", поповнила грамота від окупантів.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті