З втратою Вугледара росіяни зможуть покращити логістику на півдні - Владислав Селезньов

З втратою Вугледара росіяни зможуть покращити логістику на півдні, але українські військові будуть дронами та ракетами ускладнювати цей процес. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розказав воєнний експерт, екс-начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ полковник Владислав Селезньов.

"Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики. Тепер ворог у відносно безпечних умовах зможе забезпечувати логістику для свого угрупування, що діє на півдні Донеччини та півдні Запорізької області. Тому варто чекати серйозної інтенсифікації бойових дій на цих напрямках. І певні тривожні дзвіночки вже з'являються, ворог дедалі частіше проводить атаки в районі Старомайорського. Ми бачимо, що ворог вже визначає для себе інші напрямки для інтенсифікації бойових дій – це Курахове, Покровськ, Куп'янськ, Лиман", - сказав він.

За його словами, забезпечення російських військ всім необхідним на півдні Запорізької області буде відбуватися більш масштабно.

"Хоча не варто виключати дії українських розвідників, які будуть працювати на те, щоб максимально ускладнити цю логістику, плюс ми маємо дрони та ракети, які також можуть бути задіяні", - додавВладислав Селезньов.

Зазначимо, що російські пропагандисти подають втрату Вугледару як "стратегічну перемогу".

Як повідомлялося раніше, Сили оборони України вийшли з Вугледару Донецької області.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті