З відсиланням до СРСР і врахуванням дитячих свят: у "ЛНР" набули чинності нові обмеження на продаж алкоголю

На окупованій території Луганської області набули чинності нові обмеження на продаж алкоголю - спиртне заборонено продавати з 22:00 вечора до 8:00 ранку і в «дитячі свята» з 7 жовтня. Про це повідомив так званий «уряд ребсубліки» в Телеграм 7 жовтня.

«171-й Федеральний закон визначає час продажу алкоголю з перервою на 9 годин у нічний час, проте в республіці скористалися правом посилити часовий проміжок, і продовжили дію заборони ще на 1 годину», - цитують у повідомленні слова заступниці голови так званого “мінпромторгу ЛНР” Валентини Токової.

Окупаційне відомство зазначило, що «алкозаборона триває з 10:00 вечора до 8:00 ранку», і проілюструвало свою інформацію плакатами у стилі «сов'єт-стайл» 30-х років минулого століття з радісним спортсменом у майці з написом «СССР».

Колаборантка Токова уточнила, що в «республіці» також визначено 4 святкові дні, у які взагалі не можна буде придбати спиртні напої.

«Законом встановлена повна заборона на продаж алкогольної продукції в так звані «дитячі» свята - це важливий захід, спрямований на підтримку здорового способу життя та захист інтересів неповнолітніх, адже ранній початок вживання алкоголю може призвести до тяжких наслідків у майбутньому, - пояснила колаборантка Токова.

Порушення нових обмежень тягне за собою штрафи для підприємців і торговельних організацій.

Раніше повідомлялося, що відзначати останні дзвінки в «ЛНР» довелося або без алкоголю, або в «громадському харчуванні»: Пасічник заборонив роздрібний продаж спиртного.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті