З початку доби на фронті зафіксовано 89 бойових зіткнень - Генштаб

Від початку доби і станом на 16:00 23 вересня на всій лінії фронту зафіксовано 89 бойових зіткнень, зокрема на Торецькому напрямку - 13, на Покровському - 18, а на Курахівському - 12. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати в районах населених пунктів Чернещина, Дружелюбівка, Невське, Макіївка, Діброва, Торське. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили шість ворожих атак, ще шість боїв тривають дотепер.

На Покровському напрямку від початку доби окупанти здійснили вже 18 спроб атакувати Сили оборони біля Воздвиженки, Гродівки, Орлівки та Маринівки. Сили оборони стримують ворожий натиск, усі атаки противника відбито.

На Курахівському напрямку в районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки відбулося 12 боїв. Чотири - тривають.

На Торецькому напрямку, активно застосовуючи авіацію, окупанти атакували 13 разів. КАБами завдали ударів по Щербинівці, Віролюбівці та Костянтинівці, атакували поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки. П'ять атак зупинено, ще сім бойових зіткнень тривають. 

На Сіверському напрямку поблизу ФедорівкиЗСУ успішно відбили одну атаку противника. 

На Краматорському напрямку за підтримки штурмової авіації росармія чотири рази атакувала позиції ЗСУ поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори і Предтечиного, поблизу останнього бойове зіткнення триває досі.

На Харківському напрямку російські війська один раз штурмували позиції ЗСУ в районі Липців. 

На Куп'янському напрямку іорог чотири разиг атакував українські позиції.  Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Глушківки та Стельмахівки.

На Времівському напрямку загарбники чотири рази йшли в наступ на позиції українських військ поблизу Вугледара та Павлівки, біля якої нині триває бій. 

На Оріхівському напрямку окупанти атакували біля Новоандріївки, штурм успішно відбито, ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки.

На інших напрямках ворог активних дій не веде.

Нагадаємо, в ЗСУ назвали втрати РФ від початку наступу у Харківській області. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті