З окупованої території Донеччини повернули 5-річну Соню - доньку військовослужбовиці ЗСУ

Фонд "Save Ukraine" допоміг повернути з тимчасово окупованої частини Донеччини доньку військової ЗСУ. Про це повідомив засновник благодійного фонду "Save Ukraine" Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook 9 січня. 

"П'ятирічна Соня та її мама-військова Євгенія опинилися по різні сторони фронту через тиждень після початку повномасштабної війни", - написав Кулеба. 

Зазначається, що селище на Донеччині, в якому знаходилася маленька Софія з бабусею швидко окупували росіяни. А Євгенії нічого не залишалось, окрім як тримати зв'язок із рідними та продовжувати шукати можливості возз'єднатися з донькою.

Родина дізналася, що окупанти можуть відправити Соню у дитбудинок, адже бабуся дівчинки не мала російських документів на опікунство.

"До того ж на Донеччині вже почав працювати закон, за яким усім українським дітям треба зробити російські документи й віддати у навчальний заклад", - сказано також у повідомленні.

Підкреслюється, що таким чином російські соцслужби могли в будь-який час прийти до сім'ї та забрати Соню, тож її мама мала діяти швидко. 

"В пошуках допомоги Євгенія дізналася про мережу порятунку Save Ukraine і вийшла з нами на зв'язок", - йдеться в повідомленні.

Раніше "ОстроВ" писав про викрадення дітей з окупованої Луганщини: злочин росіян, який практично неможливо задокументувати.

Раніше "ОстроВ" також розвовідав історії двох дівчат-підлітків з Херсонщини, яких матері змогли повернути з росії після незаконного вивезення.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті