ЄС продовжив на рік безоплатний роумінг для українських користувачів

Європейська комісія в середу, 10 липня, заявила, що вітає продовження роумінгу між Європейським союзом та Україною на один рік. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Комісія вітає п’яте продовження ще на дванадцять місяців добровільної угоди між 22 європейськими та сімома українськими телекомунікаційними операторами, яка має на меті забезпечити біженцям з України можливість залишатися на зв’язку», – йдеться у повідомденні.

Раніше Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу. Схвалений парламентом документ передбачає, що українці зможуть користуватися зв’язком у країнах ЄС без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейці – в Україні.

У квітні минулого року Рада ЄС підтримала пропозицію не сплачувати українцям додаткові збори за мобільний зв’язок у європейських країнах, а європейці, які подорожуватимуть Україною будуть звільнені від додаткових платежів. Для цього єврочиновники схвалили спеціальні поправки до угоди про асоціацію України з ЄС.

Нагадаємо, у вересні 2022 року глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна приєднається до зони роумінгу ЄС.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підписав закон України про єдину роумінгову зону з ЄС. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті