Вже 5,5 мільярдів запитів: Monobank третю добу знаходиться під DDoS-атакою

Український банк Monobank вже третю добу знаходиться під DDoS-атакою. Компанія отримала вже понад 5 мільярдів запитів. Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

"Вже 5,5 мільярдів запитів! Стоїмо", - написав Гороховський.

За його словами, для відбиття атаки підключилися співробітники AWS (Amazon Web Services). Гороховський зазначає, що для AWS кібератака такого масштабу також нетипова.

"Нам запропонували допомогу наші спецслужби. Ситуація під контролем, але масштаб вражає", - написав він.

Amazon Web Services (AWS) - це платформа хмарних обчислень, яку розробила компанія Amazon. Вона пропонує широкий спектр послуг і рішень, включаючи обчислювальні ресурси, зберігання даних, бази даних, аналітику, штучний інтелект, безпеку та інше. Користувачі можуть використовувати ці послуги за моделлю "оплата за використання" (pay-as-you-go), що дозволяє їм масштабувати свої ресурси відповідно до потреб. AWS популярний серед компаній різного розміру через свою гнучкість, масштабованість та доступність.

DDoS (Distributed Denial of Service) атака - це тип кібернападу, при якому зловмисники намагаються перевантажити сервер або мережевий ресурс великою кількістю запитів, що перевищує його можливості обробки. Це призводить до того, що ресурс стає недоступним для легітимних користувачів.

З 16 серпня, Monobank опинився під масштабною DDoS-атакою. Вчора Гороховський повідомляв, що Monobank все ще знаходиться під DDoS-атакою. Тоді компанія отримала вже кілька мільярдів запитів

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті