Українська IT-армія вивела з ладу російську платіжну систему "Мир"

Сьогодні, 20 червня, українські кіберфахівці здійснили масштабну DDoS атаку на банківську систему Росії, зокрема на оператора банківських карток "Мир". Про це повідомляє ІТ ARMY of Ukraine у Телеграм

Як повідомляється, у результаті дії української IT-армії ВТБ, Сбербанк, Тінькофф, Альфа-Банк, Білайн, МТС, Ростелеком, Газпромбанк, Мегафон, СБП, НСПК, ЄИРЦ та інші менші сервіси наразі не функціонують. 

"Бо сьогодні ще більше банків відключено разом з їх імпортозаміненою системою карткових платежів "Мир", а відповідно і всі карткові розрахунки", - йдеться в повідомленні. 

Водночас підкреслено, що така DDoS атака є, можливо, наймасштабнішою в історії.

Як повідомлялося, хакери, які можуть бути пов'язані з кібердепартаментом СБУ, знищили дата-центр, яким користувалися російські підприємства ВПК, телеком і нафтогаз. 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті