Витрати на війну в Україні залишаться високими і наступного року - міністр фінансів

Витрати України на оборону залишаться високими і наступного року. Про це 6 липня в інтерв'ю Bloomberg заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми намагаємося робити домашнє завдання... Тепер у нас є програма ЄС, і ми хотіли б, щоб інші країни G-7 також втрутилися і допомогли Україні", - заявив міністр.

Марченко зазначив, що цього року очікується економічне зростання на рівні 3%. Також він підтвердив обіцянку захищати інвестиції та викорінювати корупцію.

"Ми намагаємося мінімізувати всі можливі корупційні ризики - це наш вибір, і ми доб'ємося того, щоб показати всьому цивілізованому світу, що Україна рухається в правильному напрямку", - сказав міністр.

За словами Марченка, виникла необхідність того, щоб союзники надавали страховку від військових ризиків для залучення інвестицій.

"Без міжнародної підтримки, без страхування від військових ризиків ми не зможемо залучити стільки інвестицій, скільки нам потрібно для реконструкції. Нам потрібні інвестиції просто зараз - нам не потрібно чекати, поки закінчиться війна, бо інакше ми не отримаємо початковий імпульс для цієї перемоги", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні резерви України оновили максимум за 11 років.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті