Вистава "Конотопська відьма" зібрала ще ₴1,2 мільйона для ЗСУ

Під час благодійного показу вистави «Конотопська відьма» у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка у постановці Івана Уривського 20 липня був зібраний 1 мільйон 200 тисяч гривень для українського війська. Про це  повідомив генеральний директор - художній керівник театру Євген Нищук, повідомляється на сторінці театру у Фейсбуці.

«Ця вистава - більше ніж культурна подія. Благодійність - одна із найбільших чеснот у часи боротьби, і сьогодні… ми зібрали 1 200 000 гривень для нашого славного війська. Я вдячний усім небайдужим, хто зробив цю пожертву, а також колективу нашого театру. Я дуже радий, що у нас з'явився надійний партнер - фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», до якого є довіра у суспільстві та у війську», - зазначив Нищук.

Зібрані гроші передадуть БФ «Повернись живим» для закупівлі необхідного обладнання на потреби Сил оборони України.

Заступник директора БФ «Повернись живим» Олег Карпенко подякував колективу театру за системне партнерство, а глядачам - за підтримку благодійних ініціатив фонду.

«Для мене велика честь бути поряд разом із вами. Мистецтво завжди відігравало велику роль у становленні і розвитку будь-якої держави. А у нашій країні мистецтво рятує життя і допомагає нищити ворога», - наголосив Карпенко.

Наступний благодійний показ театру - вистава «Марія Стюарт» - запланований на вересень 2024 року.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті