Вищий антикорупційний суд утретє не обрав запобіжного заходу Павлу Кириленку. Засідання перенесено

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) утретє переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу ексочільнику Донецької ОВА Павлу Кириленку з 27 серпня на 28. Про це з посиланням на власну кореспондентку із зали суду пише "Суспільне".

"Вищий антикорупційний суд (ВАКС) утретє не обрав запобіжного заходу голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 56 млн грн та недостовірному декларуванні. Через участь адвоката в іншому судовому процесі засідання у справі очільника АМКУ перенесли на завтра, 28 серпня", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що 27 серпня засідання ВАКС розпочалося з вимоги, аби суддя дозволив знімати слухання на відеокамери і транслювати суд. Найперше, виступив учасник бойових дій, від імені організації народної оборони "Карпатська Січ". На попередніх двох засіданнях суд заборонив знімати процес на відео через безпеку життя підозрюваного.

"Прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентина Гребенюк клопотала, щоб засідання було з відео. За її словами, часто журналісти плутають факти, бо немає можливості переглянути відео й уточнити деталі. Кириленко та його адвокат наполягали, щоб засідання було без відеофіксації. Суддя їхню позицію спочатку підтримав. Утім, наприкінці сьогоднішнього засідання він таки дозволив відеозйомку. Далі на засіданні заслухали представника сторони звинувачення. Прокурорка САП Валентина Гребенюк розповіла про майно підозрюваного. Зокрема, квартири при купівлі оглядала дружина Алла Кириленко, а записували їх на родичів. За словами прокурорки, у Павла Кириленка може бути інше майно, записане на третіх осіб, зараз їх шукають. Згодом суд заслухає свідка", - пише "Суспільне".

Уточнюється, що запобіжного заходу для Павла Кириленка ВАКС сьогодні знову не обрав цього разу через те, що адвокат підозрюваного поспішав на інше засідання. Суд перенесли на 9:00 28 серпня.

Раніше повідомлялось, що НАБУ та САП відкрили справу щодо колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка.

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті