Вулицю 8 березня у Сумах перейменували на честь загиблого Героя України з Луганщини Михайла Чупріна

У Сумах перейменували одну з вулиць на честь військовослужбовця ЗСУ з Луганщини Михайла Чупріна, який загинув у Маріуполі. Про це повідомила Сумська міська рада у Телеграм 10 липня.  

"У Сумах відтепер є вулиця імені Героя України Михайла Чупріна. На його честь перейменували вул. 8-го Березня. Михайло Чупрін загинув 19 березня 2022 року в Маріуполі. Указом Президента України йому присвоєно звання Герой України (посмертно)", - йдеться в повідомленні міськради. 

Пропозиція про перейменування вулиці надійшла від матері Михайла Ольги Чупріної, після чого відбулось громадське обговорення. 10 липня сумські депутати під час засідання сесії розглянули це питання та перейменували вулицю.

Як уточнює видання "Трибун", загиблий військовослужбовець родом із Хрустального (до перейменування Красний Луч) Луганської області. З 2015 року він пішов захищати Україну. Мав позивний "Чупа".

У березні 2015 освоїв спеціальність навідника танка. Брав участь у боях за село Широкине. Після тяжкого поранення свого командира був призначений командувати танком. Згодом став старшим лейтенантом полку "Азов". 

З 24 лютого 2022 року зі своїм підрозділом Михайло боронив Маріуполь. 13 березня 2022 року особисто знищив 3 танки, 2 бронетранспортери та близько взводу піхоти окупантів.

У 2022 році отримав звання "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота зірка" посмертно.

Раніше повідомлялось, що загиблого військового з Кремінної Ігоря Кудріна, який служив у лавах ЗСУ з 2015 року, поховали у Вінниці.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті