ЗСУ продовжують контрнаступ на сході і змушують росіян відступати - ISW

Українські сили продовжують контрнаступальні операції на сході України, посилюючи тиск на російські позиції та лінії тилового забезпечення у східній частині Харківської, північної Луганської та східної Донецької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Українські сили продовжують контрнаступальні операції на сході України, посилюючи тиск на російські позиції та лінії тилового забезпечення у східній частині Харківської, північної Луганської та східної Донецької областей. Російські джерела повідомили, що українські сили продовжують наземні операції на південний захід від Ізюму, біля Лиману та на східному березі річки Оскол, що, як повідомляється, змушує російські сили піти з деяких районів на сході України та посилити інші", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російським силам на сході України, найімовірніше, буде важко утримувати свої оборонні рубежі, якщо українські сили продовжать просуватися далі на схід.

В Інституті вивчення війни з посиланням на російські телеграм-канали повідомляють, що українські сили витіснили російські війська з н.п. Соснова на північному березі річки Сіверський Донець і зміцнює позиції в населеному пункті.

"Джерело також повідомив, що російські війська, можливо, відійшли зі Студенок безпосередньо на захід від Соснового, щоб уникнути оточення", - зазначають у ISW.

Як повідомлялося раніше, РФ на тлі контрнаступу ЗСУ посилює приховану мобілізацію.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті