ЗСУ можуть просунутися на Донбасі й звільнити Херсон протягом наступних шести тижнів – NYT

ЗСУ можуть звільнити Херсон і просунутися на Донбасі протягом наступних шести тижнів. Про це з посиланням на джерела в американській розвідці повідомляє The New York Times 21 жовтня, пише "Дзеркало тижня".

"Окремі російські підрозділи можуть зламатися перед обличчям постійного тиску з боку України, що дозволить українській армії продовжувати відвойовувати населені пункти на Донбасі і потенційно звільнити Херсон", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що за оцінками американської розвідки, українські військові мають можливість досягти успіхів проти російської армії протягом наступних шести тижнів, якщо зможуть продовжити свій наступ на півдні та північному сході до того, як погіршення погодних умов змусить сили обох країн зробити паузу та перегрупуватися.

Раніше повідомлялось, що ризик російського наступу з Білорусі на північ України залишається низьким.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті