ВР ухвалила законопроєкт, який завершує процедуру ратифікації Римського статуту

Верховна Рада на засіданні 9 жовтня ухвалила в цілому законопроєкт №11484 щодо внесення змін до кримінального законодавства у зв'язку з ратифікацією Римського статуту.  Про це повідомляє "Еспресо"

Як повідомляється, документ підтримали 228 нардепів.

Як зазначила заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра, цей законопроєкт був необхідним для того, щоб запрацював ратифікаційний закон, прийнятий Верховною Радою і підписаний президентом України 24 серпня.

"Верховна Рада прийняла важливий президентський законопроєкт, який завершує процедуру ратифікації Римського статуту. Цей законопроєкт був необхідним для того, щоб набув чинності ратифікаційний закон, прийнятий Верховною Радою і підписаний президентом України 24 серпня. Фактично, це завершення довгої дороги роботи над цим проєктом і далі залишається лише імплементація", - заявила Мудра.

За її словами, ухваленням цього законопроєкту Україна вкотре підтвердила свою належність до цивілізованих демократичних держав.

"Але ми не зупиняємось на цьому - це тільки початок масштабної реформи кримінального законодавства щодо міжнародних злочинів. Закликаю партнерів і українську спільноту об'єднатись для швидкої та ефективної роботи", - зазначила Ірина Мудра.

Нагадаємо, 24 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду та поправок до нього.

 

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті