Вплив результатів виборів за кордоном на підтримку України не варто драматизувати мінімум з трьох причин - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба навів три причини, чому підтримка України буде збережена незалежно від результатів виборів у країнах-партнерах. Про це він сказав онлайн-участь у панельній дискусії видання The Economist "Подолання конфліктів: у пошуках можливостей", що відбулась в Афінах 2 липня, пише сайт МЗС.

"Існує щонайменше три причини, чому не варто драматизувати результати виборів за кордоном. По-перше, підтримка України серед демократичних держав-партнерів ґрунтується на солідарності та підтримці серед людей в їхніх суспільствах. Саме так функціонують демократії. І ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб зміцнювати народну підтримку України", - сказав Кулеба.

По-друге, за словам міністра, "...ми повинні дивитися на дії, а не на слова кандидатів. Одна справа - вести передвиборчу кампанію і згуртовувати своїх виборців, а інша - бути в уряді і брати на себе відповідальність за ухвалення рішень. Ми вже бачили таку відмінність багато разів у минулому".

Третьою причиною він назвав те, що "альтернативи підтримці перемоги України та забезпеченню поразки російської агресії просто не існує". Інакше, за словами Кулеби, "під загрозою опиниться національна безпека наших партнерів. Це стосується як Європи, так і Сполучених Штатів, і решти світу".

Очільник МЗС України наголосив, що Україна готова працювати з будь-якими політичними силами у разі їх перемоги на виборах в державах-партнерах, і нагадав учасникам заходу, що у разі успіху в Україні Росія продовжить агресію проти інших країн Європи, а її союзники - КНДР та Іран - відчують сили кинути виклик стабільності в інших частинах світу.

"Ми вже бачимо, як ці три режими працюють разом, щоб занурити світ у хаос та замінити міжнародне право законом джунглів, який вони представляють як алтернативний світовий порядок. Вони обмінюються ресурсами, зброєю та ідеями з простою метою: перемогти Захід або принаймні послабити і дестабілізувати його. Чим раніше вільні нації та їхні лідери усвідомлять це, тим швидше будуть вжиті ефективні колективні дії, щоб зменшити ці загрози", - сказав також Кулеба.  

Раніше повідомлялось, що країни НАТО підготували нові заходи військової допомоги Україні "на випадок перемоги Трампа".

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті