Країни НАТО підготували нові заходи військової допомоги Україні "на випадок перемоги Трампа"

Країни НАТО розробили заходи, спрямовані на допомогу Україні, на випадок перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США. Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що НАТО направить в Україну високопоставленого цивільного чиновника в рамках нових заходів, спрямованих на зміцнення довгострокової підтримки України, про які, як очікується, буде оголошено на саміті альянсу у Вашингтоні наступного тижня, пише Wall Street Journal із посиланням на джерела в США і НАТО.

Ці кроки зроблені на тлі успіху правих сил у Європі та зростаючої ймовірності того, що колишній президент Дональд Трамп може повернутися до Білого дому і зменшити американську підтримку України, зазначає видання.

НАТО також створює нове командування у Вісбадені в Німеччині для координації постачань військової техніки Києву та навчання українських військ, ідеться в статті.

В операції, яка називатиметься "Допомога НАТО в галузі безпеки і навчання для України", буде задіяно близько 700 військовослужбовців США та інших країн альянсу. 

Вони візьмуть на себе більшу частину місії, яку виконували американські військові після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року, пише видання.

Як зазначає WSJ, нові ініціативи розроблялися вже кілька місяців і набули нової актуальності після слабких результатів президента Джо Байдена в теледебатах із Трампом у четвер - і критичних заяв експрезидента про американські гроші, витрачені на Україну.

НАТО, а не Вашингтон відповідатиме за військову допомогу і навчання, "тому навіть якщо США скоротять або відмовляться від підтримки цих зусиль, вони не зникнуть", заявив виданню колишній постпред США при НАТО Іво Даалдер.

Як повідомлялося, Зеленський поговорив про ППО з двопартійною делегацією членів Конгресу США.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті