Ворожі БПЛА уразили цивільні об’єкти й об’єкти критичної інфраструктури у трьох областях, 41 безпілотник збито - Повітряні сили

Російські безпілотники уразили цивільні об’єкти й об’єкти критичної інфраструктури у трьох областях України протягом минулої ночі та вранці 10 жовтня. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ в Телеграм 10 жовтня.

"У ніч на 10 жовтня 2024 року (із 19:00 9.10 по 10:00 10.10) російські окупанти атакували Україну ударними БПЛА та ракетами різних типів. ...В результаті російського удару ракетами та ударними БПЛА уражено цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури на Одещині, Полтавщині та Донеччині", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що всього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад півсотні засобів повітряного нападу противника:

- 2 балістичні ракети Іскандер-М (район пусків - Крим);

- 1 керовану авіаційну ракету Х-31П (з повітряного простору Криму);

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 (з повітряного простору Криму);

- 3 зенітні керовані ракети С-300 (з окупованої Донеччини);

- 62 ударні БПЛА  (райони пусків - Приморсько-Ахтарськ, Курськ РФ).

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"В результаті протиповітряного бою збито 41 ворожий БПЛА у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Запорізькій та  Донецькій областях", - сказано також у повідомленні.

14 ворожих безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.

"Станом на 11:00 бойова робота триває! Декілька БПЛА (імовірно ударні) - в повітряному просторі України. Також спостерігається велика активність розвідувальних безпілотників на півночі та півдні", - повідомляють також Повітряні сили ЗСУ.

Раніше повідомлялось, що росія вночі запустила по території України 22 безпілотника і атакувала ракетами Полтавщину.

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті