Ворог сконцентрував зусилля на Харківщині і на Покровському напрямку - Генштаб

Російські окупанти сконцентрували свої зусилля в Харківській області, а також на Покровському напрямку станом на вечір 29 травня. Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 20:30 29 травня.

"Ворог не припиняє атакувати вздовж майже всієї лінії фронту, концентруючи зусилля на Харківщині і Покровському напрямку. На цей час загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій вже зросла до 82. Окупанти обстрілюють з території російської федерації населені пункти на Чернігівщині та Сумщині - тільки за сьогодні під вогонь артилерії РФ потрапили сім різних сіл у прикордонних районах цих українських областей", - йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку українські воїни відбили три ворожі атаки, стільки ж - ще триває. До своїх злочинів окупанти додали ще два авіаудари з території російської федерації - били некерованими авіаракетами з напрямку Богун-Городка (РФ) по району села Уди та скинули по Харківщині КАБ з напрямку міста Шебекіно (РФ). 

Окупанти не полишають спроб тиснути на оборону українських захисників на Куп’янському напрямку. Безуспішно намагаються покращити свої позиції в районах Дружелюбівки і Невського. Загалом, з початку доби тут ворог провів 13 штурмових дій. Чотири боєзіткнення ще тривають.

На Лиманському напрямку ворог впродовж доби здійснив сім атак. Зараз продовжує тиснути біля Тернів і Торського - тривають бойові дії.

На Сіверському напрямку  російський агресор отримав гідну відсіч неподалік Виїмки, також ще двічі штурмував позиції українських захисників в районі Білогорівки. Ситуація контрольована.

Покровський напрямок залишається найгарячішим. На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 23. Окупанти намагаються прорвати нашу оборону за підтримки ударних гелікоптерів Ка-52 і скидів авіабомб з літаків. До попередніх семи додалося ще чотири авіаудари. Найактивніше російські терористи б’ють у район Євгенівки. Наші воїни зміцнюють оборонні рубежі, завдають ворогу втрат. Так, за сьогодні окупанти втратили на напрямку 236 осіб вбитими та пораненими. Знищено танк, шість бойових броньованих машин, станцію РЕБ і два автомобіля.

Времівський напрямок - ворог тисне у районі Старомайорського – за сьогодні відбито вже сім ворожих атак.

По одному бойовому зіткненню із російськими загарбниками відбулося на Оріхівському і Придніпровському напрямках - ворог успіху не мав. 

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. 

Раніше повідомлялось, що українські захисники знищили за добу 1300 окупантів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті