Влада Малі оголосила про розрив дипломатичних відносин з Україною

Влада африканської країни Малі оголосила про розрив дипломатичних відносин з Україною. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время".

Перехідний уряд Малі заявив, що таке рішення ухвалено у зв'язку із заявами представників військового керівництва України та посла країни в Сенегалі, вказується в комюніке, опублікованому в неділю на сайті уряду.

Перехідний уряд Малі звинувачує Україну в "підривних висловлюваннях офіційного представника української військової розвідки Андрія Юсова, який визнав причетність України до боягузливого, віроломного та варварського нападу озброєних терористичних груп, унаслідок якого загинули військовослужбовці сил оборони й безпеки Малі в Тінзауатені, а також було завдано матеріальних збитків".

Влада Малі також висловлює закиди на адресу Юрія Пивоварова, посла України в Сенегалі, який нібито "відкрито і недвозначно заявив про підтримку його країною міжнародного тероризму, особливо в Малі".

Уряд Малі стверджує, що раніше підтримував нейтралітет у питанні російського вторгнення в Україну, але водночас влада Малі пише про "неонацистський і злодійський характер" Києва.

У повідомленні нагадується, що минулого тижня урядові війська Малі визнали, що зазнають значних втрат під час кількаденних боїв із повстанцями, що почалися наприкінці липня. Приблизно в той самий час представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що повстанцям було надано "необхідну інформацію" для проведення атак.

Як повідомлялося, туарезькі повстанці з CSP-DPA, які в Малі вбили і взяли в полон багато "вагнерівців", заявили про готовність передати Україні живих російських найманців.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті