Військові Великої Британії, Австралії та США провели унікальний експеримент з управління безпілотними кораблями

ВМС Великої Британії, Австралії та США провели експеримент з управління безпілотними кораблями. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Королівські військово-морські сили Великої Британії.

Зазначається, що під час експерименту безпілотні кораблі перебували біля берегів Австралії, в той час як оператори - на відстані понад 15 тисяч кілометрів, у Португалії.

Блок AUKUS, до якого входять три країни і який був створений для протистояння зростаючому впливу Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, бере участь у впровадженні нових військових технологій «безпрецедентними» темпами, заявили в Королівських ВМС.

«Досягнуті успіхи, включно з доведеною здатністю всіх трьох військово-морських сил AUKUS командувати й керувати суднами на іншому кінці світу в тактично реалістичному сценарії, показують, наскільки ми близькі до реалізації нашої амбіції - створення справжньої команди систем як з екіпажем, так і без екіпажу, здатних діяти та панувати в будь-якій точці планети, від дна моря до космосу», - заявив директор із розвитку Королівських ВМС Джеймс Паркін.

Під час експерименту «Велика морська гра» (Maritime Big Play) також тестувалося безпілотне обладнання в імітаційних оперативних сценаріях. Зокрема, відпрацьовувалося скидання корисних вантажів з безпілотника.

Країни AUKUS планують провести нові експерименти до кінця року, повідомили в Королівських ВМС. Очікується, що в них візьмуть участь близько 30 безпілотних систем у рамках великомасштабної демонстрації технології в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Китай назвав AUKUS небезпечним альянсом і попередив, що він може підстьобнути регіональну гонку озброєнь, додається у повідомленні.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті